søndag 30. august 2009

PULSVARMERE

Høsten nærmer seg, og etter denne triste sommeren - i alle fall for oss her i sør - kan det være godt å forberede seg på kulden som kommer.

Her er noen forslag til pulsvarmere. Perlepulsvarmere, eller pulsvarmere i seg selv, har vel gått litt av mote - foreløpig, men jeg kan tenke meg å puste liv i dette håndarbeidet igjen. Det er en veldig velkommen venninnegave, og ikke minst er det enkelt og raskt gjort. Det som tar tid er å tre perlene på garnet, men har man først fått inn teknikken, går det i rask fart:). Et lite og hendig strikketøy er det også.

De rosa pulsvarmerene med "pus" er strikket av TOVE-garn og tovet lett. Oppskriften er fra "Tema 06 Barn/Voksen - TOVING" fra Sandnes Garn.

De blå er av flere farger tynn ALPAKKA fra "Du Store Alpakka".

Pulsvarmerene med perler kan du strikke av babygarn - jeg synes LANETT er best, men de blir også kjempedeilige i tynn ALPAKKA.



Jeg vet ikke om "Perler på Pulsen" fortsatt er å få tak i, der er det utrolig mange fine ideer til pulsvarmere. Finnes den ikke i butikken, kan kanskje biblioteket være en mulighet.
LYKKE TIL i alle fall!

søndag 16. august 2009

KLUTER I VAFFELSTRIKK

Dette er et fint sommerstrikketøy, også en fin liten venninnegave. Jeg fant en oppskrift på kluter i vaffelstrikk.


Når du får teknikken i fingrene, er det ganske lett, men ikke så enkelt å rette på om du skulle gjøre feil, best å holde "tunga rett i munnen" .

Jeg har lagt opp 54 masker på pinne 3,5, og brukt Coats Lyric 8/4 bomullsgarn. Det går med ca. 1 nøste til hver klut, den blir jo på en måte dobbel, og veldig god å bruke på kjøkkenet. Prøv deg frem.

LYKKE TIL:) Siden linken over til oppskriften tydeligvis ikke virker lenger - prøv denne - håper den virker... Lykke til :)

POSTWAR MITTENS

Endelig har jeg fått ferdig et påbegynt vottepar - det var vel en liten UFO. Strikket i Babygarn. fin måte å få brukt opp restegarn på, det går ikke så veldig mye garn til disse vottene.


Med det været vi har nå, er det kanskje ikke lenge til vi må ta disse i bruk, tror mine blir liggende i presangskuffen, godt å ha noe på lur.

Mønsteret kan du finne her
Nå er det bare å sette fantasien og fargesansen i sving - LYKKE TIL.

mandag 10. august 2009

Augustluer

Da er bidragene til "Keep your Hat on" - Hobbybodens Luealong 2009 - ferdige.
"Lace Leaf Hat" er strikket i to utgaver - den blå ble ikke helt sånn jeg hadde ønsket meg, mønsteret kom ikke nok frem, den er strikket i Smart på pinne 3,5 - det gikk med et knapt nøste i den minste størrelsen som passer fint til mitt hode.
Derfor laget jeg en hvit - den er strikket i Mirasol, også pinne 3,5 i den minste størrelsen. Fin til et damehode.
Mønsteret på denne luen kan du finne her: https://www.ravelry.com/account/login . Hvis du lager en profil på Ravelry, kan du laste ned mange oppskrifter gratis.
Den andre luen er en Drops oppskrift - gratis å laste ned. http://garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=115&d_id=21&lang=no
Min lue er strikket i Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka på pinne 5. Det gikk med 2 nøster. Lett mønster som også har oppskrift på et skjerf som ser kjempekult ut.

Just enough ruffles

Sommeren ble på ingen måte det jeg hadde ønsket - værmessig - men litt strikking har det blitt:), og en biltur gjorde at et av sommerens prosjekter ble ferdig - Just enough ruffles scarf. Strikket i Alpaca Silk fra "Austermann" kjøpt hos Mauds Garn. Pinne 51/2.


Mønsteret kan du finne på http://www.cosmicpluto.com/blog/great-job/

lørdag 1. august 2009

Babykyse med rysjekant

Lenge siden jeg har lagt ut noe nå - sommer og alt det der - men nå i stormen ble det tid til litt strikking, og jeg hadde litt babygarn liggende som ble til en søt liten lue - eller kyse med rysjekant.

Veldig enkel oppskrift som blir til et fint resultat.



OPPSKRIFTEN er her:

Materiale: 1 nøste babygarn, pinner nr. 3

Legg opp 80 masker, strikk 8 pinner perlestrikk unntatt på de 6 første og siste maskene som strikkes i rillestrikk (alle pinner rett). I hver 4. rille lages et hull. Dette skal bli til å trekke snor i nederst på luen.

Strikk så glattstrikk på de midterste maskene til arbeidet måler ca. 7 cm. Nå begynner du med økning til spissen av luen - strikk fra retten 39 masker, 1 kast, 2 rette, 1 kast - strikk ut pinnen - vrangt tilbake. Kastene lager små hull, det skal være sånn.

Neste pinne strikk 40 masker, 1 kast, 2 rette, 1 kast, strikk ut pinnen. fortsett på denne måten med økninger til luen måler ca. 17 cm. Mask sammen luen bak. Eller du kan felle av og sy sammen.

RYSJEKANT:

Plukk opp fra rettsidenforan etter perlestrikkanten (ikke på de 6 første og siste maskene) ca. 68 masker. På neste pinne strikkes 1 rett 1 kast ut pinnen (dobbelt masketall). Strikk 8 pinner perlestrikk, fell av.

Fest alle tråder og sett i bånd eller snor i hullraden.

Dette er en veldig enkel oppskrift, og luen kan gjøres større ved å øke masketallet når du legger opp, da må den også strikkes litt lenger. Eller du kan velge tykkere garn og - pinner.

LYKKE TIL:)