torsdag 17. september 2009

Angoralue


Hos Frøken Sofie fant jeg også mønster til disse angoraluene og halsen. Tror mønsteret har vært i et juleblad, det var dessverre bare en kopi.....

Det gikk med nesten to nøster angoragarn til hele settet, deilig og pusete for en liten frøken til vinteren.




Just enough ruffles


Jeg har forelsket meg helt i disse skjerfene, og fant et helt superdeilig alpakkagarn - Alpaka Fashion (2 1/2 nøste) hos Frøken Sofie.
Skjerfene er superraske å lage, og kan bli deilige nå som vinteren nærmer seg - for ikke å snakke om - kanskje en god julepresang.

mandag 7. september 2009

KLUTER - igjen

Godt å få brukt opp litt restegarn----


Her er resultatet fra diverse bilturer, greie små venninnepresanger:)
Jeg har strikket i halvpatent, og et mønster jeg fant i boken Mason-Dixon Knitting
Og så har jeg fått litt dilla på avslutningskant i "krepsemasker".
Lykke til:)

BABYSOKKER

Disse babysokkene sitter kjempegodt på en liten babyfot. Det er ikke helt nødvendig med sløyfebånd, men det er jo ganske søtt, da.


Nesten alle babysokker er strikket i tynt babygarn, disse kan du strikke i litt tykkere garn, f. eks. Lerke eller Baby Cashmerino.
Oppskriften kan lastes ned gratis fra nettet, du finner den her
Jeg har en oversettelse av oppskriften - legg en kommentar, så legger jeg den ut.

LYKKE TIL:)

tirsdag 1. september 2009

SEPTEMBERLUENE

Nå er septemberluene i Hobbybodens luealong 2009 "Keep your hat on" lagt ut.

Jeg har strikket "Road trippin' hat" i Bris fra Gjestal på pinne 5,5. Mønsteret var lett å følge - selv om det ser komplisert ut. Jeg brukte litt over ett nøste - kan tenke meg 55 gram.

Hvis du strikker tre mønsterrapporter som det står i oppskriften, blir luen ve-e-e-e-ldig kort, dekker så vidt topplokket. Jeg strikket fem rapporter, da ble luen fin til prøvehodet mitt.

Mønsteret kan lastes ned gratis her






Den andre luen "Tripp Trapp Lue" har jeg strikket i Freestyle fra Dalegarn på pinne 5. Det gikk med omtrent 1 1/2 nøste. Den er veldig enkel å strikke, og med tykke pinner og tykt garn går det raskt unna:) . Sett et merke på omgangens begynnelse, så er det enkelt å finne hvor mønsteret starter.

Mønsteret finner du her . Det er et gratismønster fra Garnlunden.

Jeg strikket den største størrelsen, den passer fint til et voksent mannehode. Men fargen falt ikke helt i smak - den skulle visst heller vært blå, passende til sommerens båtliv. I sommer har det nesten vært nødvendig med lue - i alle fall for oss her på østlander:(




LYKKE TIL:)